Get Adobe Flash player

60 jaar Scouting Don Bosco Groep Ursem

Dit jaar 2007, bestaat de gehele scoutinggroep 60 jaar. Dit willen we uiteraard op een leuke manier gaan vieren. Om te beginnen natuurlijk met het bestuur, de leiding en onze leden, de Esta's Luchtscouts, Luchtrowans en de Stam

 • Met de jaaropening op 12 januari hebben we door het verzamelen van puzzelstukken een begin gemaakt met ons jubileum.Lees meer
 • Op 15 april 2007 zijn we met z'n allen naar duinrel_logogegaan. We gingen met de bus en vertrokken om 09.00 uur en rond 17.30 uur waren we weer terug in Ursem. Het weer was prachtig en iedereen heeft genoten.
  Deze spectaculaire activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Deen_logoJeugdsponsor Actie van 2006. De sponsormunten hebben hierbij geholpen.
 • Lancaster-1Op 28 april 2007 omstreeks  13.45 uur (website) kwam een Lancaster Bommenwerper, de beroemde bommenwerper uit de 2e wereldoorlog, meerdere malen laag over Ursem en Berkhout om de oorlogsgraven te herdenken van twee neergestorte bommenwerpers uit de 2e wereldoorlog. Scouting Ursem assisteerde bij deze herdenking en brengt tevens een setje ansichtkaarten uit, welke te maken hebben met de herdenking en het 60 jarig bestaan van Scouting Ursem.

  Door de Historische kring Ursem een herdenkingskrant uitgebracht. De layout van de krant is zoveel mogelijk hetzelfde als de originele in de oorlog logo_de-vliegende_hollanderuitgebrachte krant.  
  Kijk op de lancaster pagina op deze site voor een verslag van de fly-past
 • De ansichtkaarten bestaan uit een aantal luchtvaartkaarten en een aantal (recente) groepsfoto's van scouting Ursem, de luchtscouts, luchtrowans en de esta's.
 • Op zaterdag 9 juni 2007 van 14.00 uur tot 16.00 uur werd de open dag gehouden.
  Van 16.00 tot 18.00 uur werd voor alle leden en oud-leden een reünie gehouden. 

  Op het scouting terrein en zelfs daarboven (45 meter) waren de (oud)clubleden en bezoekers te vinden. De open dag werd goed bezocht, het was erg gezellig op het terrein en in het clubgebouw. In de Kompas werden vele foto's en andere stukken uit het archief op een overzichtelijke manier tentoongesteld.
  Vooral tijdens de Reünie klonken er regelmatig kreten van herkenning van de persoon zelf of van andere oud leden die werden herkend op de vele foto's van vroeger of iets later. 
  De oprichter van de scoutingclub Don Bosco, Klaas Meester, was ook aanwezig.

 • krantenartikel_11_juni_2007_jubileum_open_dag_scoutingOnder leiding van het jubileumcomité, Miriam, Gerda, Joost en Jeroen kan worden teruggekeken op een geslaagde open dag en een gezellige reünie. In het nhd van 11 juni werd in een artikel teruggekeken op een geslaagde dag. Door Dhr Schipper zijn veel foto's gemaakt.