Get Adobe Flash player

november 2009

We hadden deze avond een bijzondere thema:

Heksenavond.klein_081

 

Nog voor we gingen openen was er in het lokaal erg veel rook en weinig licht. Het begon dus spannend, vooral toen Bruno vertelde dat we erg stil moest zijn omdat er anders heksen op ons geluid af zouden komen.

Lees meer

We zouden net gaan beginnen met openen, toen we met de zaklamp op de grond allemaal spinnen zagen. Zou dit een voorteken zijn.......... klein_086

Ondertussen was Marieke weer terug en gingen een aantal Esta's overheerlijke heksensoep maken. De andere Esta's gingen nog een heksenspel als afsluiting doen. Daarna mochten we proeven van de overheerlijke heksensoep. Ook de ouders mochten een hapje proeven. Hmmmm. Dat was vies...Maar gelukkig hebben we geen heksen gezien. Hoewel.... ik heb niet in alle kasten gekeken,dus je weet maar nooit.

Na het voorzichtig openen, gingen een aantal Esta's een opdracht doen met Marieke. De anderen gingen in het donker in de mist een verhaal met elkaar vertellen. Iemand begon het verhaal over de heksen in het appeltjesbos, en de volgende in de kring vertelde het een stukje verder. 

Nadat het verhaal af was, gingen we een ander spel doen waarbij je goed dingen moeten kunnen onthouden. Onder een doek lagen een aantal voorwerpen en we haalden telkens een voorwerp weg. Een van de Esta's moest dan raden wat er weg was.