Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. 'Vliegverboden' opnieuw verlengd, nu tot 1 juni

  DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om de ‘vliegverboden’ voor Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, India, Panama en de Dominicaanse Republiek opnieuw te verlengen. Ze zouden op 15 mei aflopen, maar dat wordt nu op zijn vroegst 1 juni, omdat de quarantaineplicht voor reizigers uit zeerhoogrisicogebieden nog niet wettelijk geregeld is.

 2. Kenya Airways vanaf eind juni weer met passagiersvluchten naar Schiphol

  SCHIPHOL - Vanaf 22 juni biedt de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Kenya Airways weer passagiersvluchten aan tussen Nairobi en Amsterdam. SkyTeam-partner KLM is dan niet langer de enige airline die met passagiers op deze route vliegt.

 3. Schiphol krijgt 1,9 miljoen euro erbij voor bestrijding georganiseerde misdaad

  SCHIPHOL - Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid geeft nog meer geld uit voor de bestrijding van de georganiseerde misdaad op Schiphol. De komende twee jaar wordt er 1,9 miljoen euro door het ministerie overgemaakt om het drugscriminelen, witwassers en mensenhandelaren onmogelijk te maken op de luchthaven toe te slaan en personeel te ronselen voor het vuile werk.

 4. Met negatieve test geen quarantaine meer voor reizigers naar Italië

  ROME - Italië schaft zondag de quarantaineverplichting af voor reizigers uit de Schengenzone, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Israël, mits zij een negatieve coronatest hebben gedaan. Zo wil het Zuid-Europese land de herstart van het toerisme stimuleren. Momenteel geldt er nog de verplichting om vijf dagen in quarantaine te gaan na binnenkomst in Italië.

 5. Nederlanders kunnen ook weer op vakantie naar Canarische Eilanden, Malta, Corfu, Zakynthos, Curaçao en Aruba

  DEN HAAG - De Nederlandse overheid heeft een hele reeks bestemmingen toegevoegd waarvoor geen reisrestricties meer gelden bij terugkeer naar Nederland. Wie uit de Canarische Eilanden, Malta, Madeira, Corfu, Zakynthos, Ierland, Curaçao en Aruba terugkeert, hoeft vanaf zaterdag niet meer in quarantaine en hoeft ook geen negatieve test bij zich te hebben.

 6. Nederland tegen Europees plan voor gratis PCR-test voor reizigers

  BRUSSEL - Het voorstel van de Europese Commissie om PCR-coronatests verplicht gratis te maken lijkt te stranden, mede door tegenwerking van de Nederlandse regering. Ongevaccineerde reizigers hebben de test deze zomer waarschijnlijk nodig voor een reis naar veel andere EU-landen. De lidstaten moeten het voorstel van de EC nog goedkeuren, maar Nederland is één van de grote dwarsliggers, meldt BNR Nieuwsradio.

 7. Griekenland opent de deuren voor toeristen

  ATHENE - Griekenland verwelkomt vanaf vandaag weer toeristen. Wie een negatieve PCR- of sneltest bij zich heeft óf twee weken voor vertrek volledig gevaccineerd is óf recent corona heeft gehad (en dat kan aantonen) is weer welkom om van de Griekse zon te genieten.

 8. Schiphol steekt personeel in nieuw jasje

  SCHIPHOL - Zo'n 7.500 medewerkers op Schiphol krijgen een nieuwe outfit. Van security en floormanagers tot passenger assistants en bagagemedewerkers, vanaf volgende week draagt bijna iedereen de nieuwe bedrijfskleding van de luchthaven. Dankzij de nieuwe, duurzaam geproduceerde bedrijfskleding zijn zij duidelijk zichtbaar en herkenbaar voor reizigers.

 9. Wizz Air start lijndienst tussen Eindhoven en Rome

  EINDHOVEN - Prijsvechter Wizz Air vliegt vanaf 2 juli vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Italiaanse hoofdstad Rome. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag wordt gevlogen op Fiumicino, de grootste luchthaven van Italië.

 10. KLM feestelijk verwelkomd in Belgrado

  BELGRADO - Na een onderbreking van dertig jaar biedt KLM weer een lijndienst aan tussen Schiphol en Belgrado, de hoofdstad van Servië. Donderdag werd de eerste vlucht feestelijk verwelkomd op Nikola Tesla Airport. KLM vervangt op de route Transavia.

 11. In beeld: passagier op vlucht uit Brussel filmt raketaanval in Israëlisch luchtruim

  BRUSSEL - Een passagier op El Al-vlucht 332 uit Brussel heeft woensdagnacht vanuit zijn vliegtuigstoel een raketaanval in het Israëlische luchtruim gefilmd. Omdat de luchthaven van Tel Aviv tijdelijk gesloten werd, moest de Boeing 737 vervolgens uitwijken naar Eilat.

 12. BTMClub bijeenkomst in teken van elektrisch vliegen op RTHA

  SCHIPHOL - De Nederlandse regionale luchthavens hebben de ambitie om binnen vijf jaar elektrische passagiersvluchten binnen Nederland mogelijk te maken. Rotterdam The Hague Airport wil binnen dit initiatief – dat de naam ‘Power up’ heeft gekregen - een belangrijke spil worden in het innovatiecluster. De digitale BTMClub bijeenkomst op 18 mei staat in het teken van dit initiatief

 13. KLM Cargo: Vaccinvervoer op stoom, maar echte drukte moet nog komen

  SCHIPHOL - Het vaccinvervoer via Schiphol begint aardig op stoom te raken, maar zit nog niet op de hoge volumes waarop wordt gerekend. Dat zegt Marcel Kuijn, Global Head of Pharmaceutical Logistics bij Air France KLM Martinair Cargo. Inmiddels heeft de luchtvrachtdivisie van Air France-KLM vaccins naar 45 bestemmingen wereldwijd vervoerd.

 14. Om crises aan te kunnen: ACN pleit voor cargopool op Schiphol

  SCHIPHOL - Air Cargo Netherlands wil graag een ‘slotpool’ op Schiphol, die cargovliegers garandeert dat ze kunnen opstijgen en landen - ook als ze minder regelmatig gebruik maken van bepaalde slots. Dat zegt Maarten van As, managing director van ACN, in een uitgebreid interview in de nieuwe editie van Luchtvaartnieuws Magazine.

 15. American Airlines zinspeelt op meer bestemmingen vanaf Schiphol

  SCHIPHOL - American Airlines hervatte vorige week haar passagiersvluchten vanaf Schiphol. Philadelphia en Dallas/Fort Worth worden nu weer dagelijks aangevlogen. Toekomstige groei van het aantal bestemmingen behoort volgens Sales Manager Benelux Rick Mobach tot de mogelijkheden, zo meldt hij in een interview met Luchtvaartnieuws Magazine.

 16. KLM tijdelijk niet naar Tel Aviv vanwege oplopende spanningen

  SCHIPHOL - KLM voert tijdelijk geen vluchten meer uit op Tel Aviv vanwege het oplopende conflict tussen de Israëliërs en Palestijnen, dat gepaard gaat met raketaanvallen. Er stond voor dinsdag een vlucht gepland, maar die was tot woensdag uitgesteld. Inmiddels is besloten niet meer die kant op te vliegen, laat een woordvoerder van de maatschappij aan persbureau ANP weten.

 17. Curaçao, Aruba, St Maarten code geel, St Eustatius en Saba groen

  WILLEMSTAD – In Nederland worden de eilanden nog als oranje aangeduid, maar inmiddels is het op 'De Eilanden' duidelijk dat de kleur op zaterdag 15 mei gaat veranderen. Dan mogen Nederlanders weer door middel van een pakketreis op vakantie naar Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Bonaire volgt op woensdag 19 mei.

 18. Airport Weeze verwelkomt nieuwe Ryanair-routes naar Zagreb en Tuzla

  WEEZE - Ryanair opent in september twee nieuwe lijndiensten vanaf Airport Weeze. In de planning staan vluchten naar de Kroatische hoofdstad Zagreb en het Bosnische Tuzla. Beide bestemmingen zullen twee keer per week worden bediend vanaf de net over de Duitse grens gelegen luchthaven, die het aantal vluchten weer langzaam ziet toenemen.

 19. Reisorganisatie TUI wil langere zomervakanties

  HANNOVER - TUI wil de periode waarin mensen reizen kunnen boeken deze zomer verlengen om aan de toenemende vraag naar zonvakanties te kunnen voldoen.

 20. KLM bevestigt start van nieuwe routes naar Mallorca en Verona

  SCHIPHOL - KLM voegt naast Dubrovnik ook Mallorca en Verona aan het routenetwerk toe. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij desgevraagd aan deze site. Beide vakantiebestemmingen worden per eind juni rechtstreeks aangevlogen vanaf Schiphol.