Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. Qantas doet proef met langste lijnvlucht ter wereld

  SYDNEY - Qantas voert dit weekend bij wijze van proef de langste lijnvlucht ter wereld uit. Een Boeing 787-9 Dreamliner vertrekt vrijdagavond vanuit New York naar Sydney. De vlucht neemt 19,5 uur in beslag en wordt vanaf 2022 structureel uitgevoerd.

 2. In beeld: motor van Asiana Airbus A380 vat vlam

  SEOEL - Op Seoul Incheon International Airport heeft vrijdag één van de vier motoren van een Asiana Airbus A380 vlamgevat. De brand, waarvan de exacte oorzaak nog niet bekend is, kon vrij snel geblust worden. Er vielen daarbij geen slachtoffers.

 3. Demonstratie tegen KLM en TUI fly gepland in Suriname

  PARAMARIBO - Het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers organiseert op 2 november een demonstratie bij het KLM-kantoor in Paramaribo, tegen zowel KLM als TUI Fly. Deze maatschappijen zouden de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM kapotmaken.

 4. Asiana mag als straf tijdelijk niet naar San Francisco vliegen

  SEOEL - Asiana Airlines mag als straf voor de fatale crash van vlucht 214 tijdelijk niet naar San Francisco vliegen. Binnen zes maanden moet de vluchtuitvoering voor 45 dagen gestaakt worden, zo heeft het Koreaanse hooggerechtshof geoordeeld.

 5. Jongste Airbus A319 ooit onder de slopershamer

  LONDEN - Een voormalig toestel van Germania heeft de trieste eer om de jongste Airbus A319 te worden die onder de slopershamer komt. Het vliegtuig dat in 2010 werd gebouwd is aangekocht door TDA, dat eerder ook al enkele toestellen van de Duitse luchtvaartmaatschappij sloopte.

 6. Emirates moet nog lang op eerste Boeing 777-9 wachten

  DUBAI - Emirates-topman Tim Clark maakt zich zorgen over de steeds verder verschuivende datum voor de levering van de Boeing 777-9. Het eerste exemplaar zou aanvankelijk in juni volgend jaar geleverd worden, maar inmiddels is dat al uitgesteld naar april 2021 of later.

 7. Corendon deelnemer Beroepenmarkt 2019

  SCHIPHOL - Reisorganisatie, hotelketen en luchtvaartmaatschappij Corendon is bevestigd als deelnemer aan de jaarlijkse Beroepen- en Opleidingenmarkt. Het evenement is de grootste Nederlandse beroepenmarkt voor de luchtvaart- en reisindustrie en vindt plaats op zaterdag 2 november a.s. in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

 8. Start-up Great Dane Airlines stopt met lijnvluchten

  AALBORG - De Deense start-up Great Dane Airlines stopt na slechts enkele maanden met het aanbieden van lijnvluchten. Volgens de luchtvaartmaatschappij is er meer geld te verdienen in het uitvoeren van charters richting zonbestemmingen, in opdracht van touroperators.

 9. Cathay Pacific: winstwaarschuwing na onrust Hongkong

  HONGKONG - Cathay Pacific heeft een winstwaarschuwing afgegeven vanwege de gespannen relatie met China. De afgelopen tijd is Hongkong het toneel van felle protesten tegen de groeiende Chinese invloed op het land. Daardoor daalde het aantal reizigers sterk.

 10. Gemeente waarschuwt voor louche parkeerbedrijven Schiphol

  SCHIPHOL - De gemeente Haarlemmermeer waarschuwt reizigers die vanaf Schiphol vertrekken voor clandestiene parkeerbedrijfjes rond de luchthaven. Afgelopen zomer kwamen er talloze meldingen binnen over schade, bekeuringen en flink opgelopen kilometertellers.

 11. Londen City Airport verscherpt beveiliging om klimaatactivisten

  LONDEN - De beveiliging op Londen City Airport wordt opgevoerd vanwege de aanhoudende dreiging van milieuactivisten die het vliegverkeer proberen te dwarsbomen. Passagiers moeten daarom rekening houden met extra reistijd.

 12. Hoopvol Condor kondigt nieuwe zomerroute aan

  DÜSSELDORF - Ondanks de nog steeds aanwezige onzekerheid over de toekomst kijkt Condor hoopvol vooruit. De Duitse vakantievlieger, onderdeel van het failliete reisconcern Thomas Cook, start daarom volgend jaar zomer vluchten tussen Düsseldorf en Paphos op Cyprus.

 13. Garuda Indonesia gaat vliegen met Boeing 737-800BCF

  SHANNON - Garuda Indonesia heeft met GECAS een leaseovereenkomst gesloten voor twee Boeing 737-800BCF’s. De passagiersvliegtuigen worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig, om vanaf 2020 dienst te doen op vrachtroutes binnen Indonesië.

 14. Gewonden bij ongeluk met Saab 2000 in Alaska

  DUTCH HARBOR - Een Saab 2000 van PenAir is donderdagavond (lokale tijd) van de baan geschoten na de landing op Unalaska Airport bij de plaats Dutch Harbor in Alaska. Van de in totaal 42 inzittenden raakten er vier lichtgewond.

 15. Southwest Airlines: tot februari geen Boeing 737 MAX

  DALLAS - Southwest Airlines vliegt tot tenminste 8 februari 2020 niet met de Boeing 737 MAX. Door het type tot die tijd niet in te roosteren voorkomt de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen onverwachte aanpassingen aan het vluchtschema. 

 16. Annette Groeneveld (VNC) herkozen als voorzitter EurECCA

  BRUSSEL - Annette Groeneveld is herkozen tot voorzitter van de European Cabin Crew Association (EurECCA). Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse conferentie van het samenwerkingsverband van Europese cabinevakbonden.

 17. SWISS heeft bijna alle Airbus A220's weer in gebruik

  ZÜRICH - De Airbus A220-vloot van SWISS International Air Lines is weer bijna volledig operationeel, nadat de toestellen dinsdag abrupt aan de grond werden gezet om extra motorinspecties uit te voeren. Daarbij zijn geen problemen aan het licht gekomen.

 18. Transavia steekt 100.000 euro in Travel Diaries

  SCHIPHOL - Transavia investeert 100.000 euro in Travel Diaries, een online applicatie waar reizigers een online dagboek kunnen samenstellen, delen en laten afdrukken in boekvorm. Met het geld wil Travel Diaries een mobiele app ontwikkelen, die op de Vakantiebeurs 2020 gelanceerd wordt.

 19. Turkish Airlines start vluchten naar Tokio Haneda

  ISTANBUL - Turkish Airlines biedt reizigers in de zomer van 2020 de keuze uit twee luchthavens voor vluchten naar Tokio. De luchtvaartmaatschappij vliegt op dit moment alleen naar Narita, maar eind april komt daar Haneda bij.

 20. Norwegian en JetBlue bundelen krachten

  OSLO - Norwegian en JetBlue gaan een trans-Atlantische samenwerking aan. De twee hebben een intentieverklaring voor een zogeheten interline-overeenkomst getekend, zodat passagiers op één ticket met vluchten van beide maatschappijen kunnen reizen.