Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. SAMCO: grote plannen op Maastricht Aachen Airport

  MAASTRICHT - Onderhoudsbedrijf SAMCO mag vanaf nu werkzaamheden uitvoeren aan de Airbus A320 en Boeing 737. Daardoor verwacht de onderneming extra werkgelegenheid op Maastricht Aachen Airport, waar onlangs een nieuwe hangaar verrees.

 2. Chinese droom voor Nederlandse cabin crew

  GUANGZHOU - Vliegen met een Chinese luchtvaartmaatschappij, maar te woord worden gestaan in het Nederlands. Dat is al zes jaar mogelijk op vluchten van China Southern van en naar Schiphol. De airline heeft onlangs een heel aantal nieuwe crewleden gerekruteerd, die er vanaf januari voor moeten zorgen dat Nederlandse passagiers zich extra thuis voelen aan boord. Luchtvaartnieuws Magazine sprak met ze tijdens hun training in China.

 3. Airbus toont exotische eerste A380 voor ANA

  HAMBURG - Airbus heeft de eerste A380 in volledige beschildering onthuld voor All Nippon Airways (ANA). De Japanse luchtvaartmaatschappij laat haar drie bestelde superjumbo’s voorzien van zeer opvallende kleurenschema’s, die verwijzen naar Hawaï. 

 4. EasyJet: drie nieuwe zomerroutes vanaf Schiphol

  SCHIPHOL - Prijsvechter easyJet voegt volgend jaar zomer drie nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk vanaf Schiphol. De luchtvaartmaatschappij begint vluchten naar Genua en Verona in Italië en naar Pula in Kroatië.

 5. Twee keer zo snel door security op luchthaven Genève

  GENÈVE - Passagiers hoeven op de luchthaven van Genève sinds kort hun elektronica en vloeistoffen niet meer uit hun tas te halen bij de veiligheidscontrole. Daardoor is de wachttijd met de helft verkort, zo constateert de luchthaven.

 6. Hawker Hunter stort neer voor kust Hawaii

  HONOLULU - Een Hawker Hunter, een in Engeland gebouwde straaljager uit de vijftiger jaren, is woensdag neergestort voor de kust van Hawaii. Dat gebeurde kort nadat het toestel was opgestegen in Honolulu. De piloot wist zich in veiligheid te brengen met zijn schietstoel, zo is te zien op videobeelden.

 7. Loganair vervangt Saab-vloot door toestellen van ATR

  EDINBURGH - Het Schotse Loganair vervangt de komende vijf jaar alle Saab 340’s en Saab 2000’s door de ATR 42. De luchtvaartmaatschappij wil de vloot verjongen en ziet in de ATR 42 de ideale opvolger voor de oude Saabs.

 8. Belavia steekt Embraer 195 in 'oorlogskleuren'

  MINSK - Belavia heeft één van haar Embraer 195’s in opvallende oorlogskleuren gestoken. Het bewuste toestel, met registratie EW-400PO, maakt vanaf nu reclame voor het online oorlogsspel World of Tanks. 

 9. FNV dreigt met stakingen op Eindhoven Airport

  EINDHOVEN - FNV Luchtvaart heeft de Eindhovense grondafhandelaar Viggo een deadline gesteld: als het bedrijf niet uiterlijk vrijdag de cao-onderhandelingen hervat, dan volgen er acties op Eindhoven Airport. De vakbond sluit niet uit dat het werk tijdelijk wordt neergelegd.

 10. United kondigt reeks nieuwe routes aan vanuit San Francisco

  SAN FRANCISCO - United Airlines heeft woensdag een grote uitbreiding van haar operaties in San Francisco aangekondigd. In 2019 opent de maatschappij niet alleen een route naar Amsterdam, maar ook naar New Delhi, Melbourne en Toronto.

 11. British Airways waarschuwt passagiers voor kogelresten in maaltijd

  LONDEN – British Airways geeft een opmerkelijke waarschuwing aan haar Business Class-passagiers: wie het hertenvleesstoofpotje met knoedels, geroosterde kastanjes en boerenkool bestelt, loopt het risico op een stukje kogel te kauwen.

 12. Airbus A300 zakt door voorste landingsgestel in Mexico

  MEXICO STAD - Een Airbus A300 van de vrachtmaatschappij AeroUnion is maandag door het voorste landingsgestel gezakt op de luchthaven van Mexico Stad. Het incident, waarbij geen slachtoffers vielen, gebeurde toen het toestel door een towtruck werd weggesleept.

 13. IATA gaat strijd aan met overlast door turbulentie

  GENÈVE - Wereldluchtvaartorganisatie IATA lanceert een platform waar luchtvaartmaatschappijen realtime data over turbulentie kunnen delen. Daardoor moeten overlast en verwondingen door turbulentie worden ingeperkt. 

 14. Gevaarlijke elektronica nog te vaak in koffer

  GENÈVE - Passagiers nemen nog te vaak brandbare elektronica, zoals powerbanks, elektronische sigaretten en accu’s voor laptops mee in hun koffers. Een zorgelijke zaak, vindt wereldluchtvaartorganisatie IATA. Daarom wordt een bewustwordingscampagne gelanceerd.

 15. Luchtvaart in 2018 relatief onveilig door dodelijke crashes

  GENÈVE - Luchtvaartjaar 2018 was relatief onveilig ten opzichte van een jaar eerder. De afgelopen jaren nam het aantal dodelijke ongevallen gestaag af, maar de afgelopen maanden vielen er bij verscheidene incidenten 517 doden, blijkt uit statistieken van IATA.

 16. Dronken reizigers belangrijke oorzaak geweld aan boord

  GENÈVE - Alcoholmisbruik blijft een grote oorzaak van geweld aan boord van passagiersvluchten. Hoewel het aantal gerapporteerde incidenten in 2017 afnam maakt wereldluchtvaartorganisatie IATA zich zorgen om de mate van geweld die wordt gebruikt.

 17. Tegenvaller voor Rotterdam Airport: geen verplaatsing van helikopterhaven

  OVERSCHIE - Er zijn geen mogelijkheden om de helikopterhaven op Rotterdam The Hague Airport te verplaatsen naar een andere locatie, zo blijkt uit onderzoek van de BRR. Daardoor wordt de kans kleiner dat de luchthaven kan uitbreiden.

 18. SunExpress van Eindhoven naar Turkije

  EINDHOVEN - De Duits-Turkse maatschappij SunExpress vliegt komend zomerseizoen vanaf Eindhoven Airport naar Antalya en Izmir in Turkije. Op de routes wordt een Boeing 737 ingezet.

 19. Anne Rigail volgt Ben Smith op als CEO van Air France

  PARIJS - Air France heeft Anne Rigail benoemd tot CEO. Ze volgt in die functie Ben Smith op, die de positie tijdelijk bekleedde naast zijn functie als CEO van moederbedrijf Air France-KLM. Rigail komt uit de gelederen van Air France en is nu nog Executive Vice President Customer.

 20. Met rook gevulde Airbus A320neo maakt noodlanding in India

  CALCUTTA - Een Airbus A320neo van IndiGo heeft maandagavond een noodlanding gemaakt op de luchthaven van het Indiase Calcutta, nadat de cabine gevuld werd met dikke rook.