Get Adobe Flash player

november 2009

We hadden deze avond een bijzondere thema:

Heksenavond.klein_081

 

Nog voor we gingen openen was er in het lokaal erg veel rook en weinig licht. Het begon dus spannend, vooral toen Bruno vertelde dat we erg stil moest zijn omdat er anders heksen op ons geluid af zouden komen.

Lees meer

We zouden net gaan beginnen met openen, toen we met de zaklamp op de grond allemaal spinnen zagen. Zou dit een voorteken zijn.......... klein_086

Ondertussen was Marieke weer terug en gingen een aantal Esta's overheerlijke heksensoep maken. De andere Esta's gingen nog een heksenspel als afsluiting doen. Daarna mochten we proeven van de overheerlijke heksensoep. Ook de ouders mochten een hapje proeven. Hmmmm. Dat was vies...Maar gelukkig hebben we geen heksen gezien. Hoewel.... ik heb niet in alle kasten gekeken,dus je weet maar nooit.

Na het voorzichtig openen, gingen een aantal Esta's een opdracht doen met Marieke. De anderen gingen in het donker in de mist een verhaal met elkaar vertellen. Iemand begon het verhaal over de heksen in het appeltjesbos, en de volgende in de kring vertelde het een stukje verder. 

Nadat het verhaal af was, gingen we een ander spel doen waarbij je goed dingen moeten kunnen onthouden. Onder een doek lagen een aantal voorwerpen en we haalden telkens een voorwerp weg. Een van de Esta's moest dan raden wat er weg was.

30-oktober-003Vanavond 30 oktober 2009 werden weer nieuwe Esta's geïnstalleerd.

30-oktober-006Dat gebeurde in het theater, speciaal voor deze avond ingericht in het clubgebouw het Kompas

Lees meer

30-oktober-007

30-oktober-004

30-oktober-008Behalve dat het decor werd gebruikt om de nieuwe Esta's officieel welkom te heten en als Esta's de eed af te leggen, werd van de gelegenheid gebruikt gemaakt om ook het insigne Theater te verdienen.

30-oktober-009

Samen met de leiding en de aanwezige ouders werd het een mooie avond.

 

dwek_09bOp 13 juni 2009 hebben de Esta's een jaarliijkse bijeenkomst met andere scoutinggroepen gehad. Uit diverse plaatsen in de regio kwamen de scoutinggroepen naar Alkmaar.

Lees meer

 

Deze speciale dag was voor de kids van 7 tot 11 jaar en gaan samen leuke activiteiten doen.

Op deze dag was het thema: Pyrus en het wilde woud. De trol Pyrus had een probleem, hij moest even opletten op het woud maar hij maakten er met zijn toverkunsten een rommeltje van.
De 4 elementen; Water, Lucht, Aarde en Vuur raakte helemaal in de war. Als de Tovernaar er maar niet achter zou komen...............
Pyrus vroeg alle kinderen om hulp, ze moesten verschillende opdrachten doen om Pyrus te helpen. Bij elke opdracht kregen de kinderen iets om de elementen weer bij elkaar te krijgen. En als dan het weer ook nog meezit, komt alles weer goed.

Speciale dank nog aan: Daniëlle Kenter voor haar fantastische rol als Pyrus.