Get Adobe Flash player

“Scout it Out”

zaterdag 24 april 2010

Op 24 april 2010 wordt door de scouting groep Don Bosco een scout it out middag gehouden om te vieren dat de scouting in Nederland 100 jaar bestaat.
Er worden die dag waterraketten gemaakt en natuurlijk worden die ook gelanceerd. Naast het water voor de raketten zorgt de scoutingclub ook voor vers brood,  gebakken boven het kampvuur op het scoutingterrein aan de Zuidgouw 18a te Ursem. Voor meer informatie bekijk ook even de flyer

 

Om je op te geven eerst het aanmeldingsformulier downloaden, invullen met Word en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meld je aan het wordt hartstikke leuk!!!!!!

 DSC02723VandaagDSC02727 17 april 2010 zijn een aantal esta's en gidsen naar Deen in de Goorn geweest. Scouting Don Bosco mocht ook dit jaar weer meedoen aan de sponsoractie Scoren bij Deen. Door de esta's en gidsen

 

werden bij de kassa's de klanten geholpen met het inladen van de boodschappen. Daarmee hoopten ze dat ze de door de klant onvangen sponsormunten in de scouting box mochten werpen. Ook werd nog aandacht gevraagd voor nieuwe leiding voor de gidsen.

Lees meer

 

 

 

Hier nog een aantal foto's gemaakt tijdens het helpen door de esta's en gidsen.

DSC02731 DSC02730 DSC02729

SDC10104web

Op vrijdag 19 maart 2010 kwamen in het kader van NL Doet vier Rabobank werknemers en vier ambtenaren van de gemeente Koggenland voor het uitvoeren van een klus bij de scoutingclub Ursem. De klus voor vandaag was het snoeien van de knotwilgen op het scoutingterrein en vervolgens met de afgezaagde wilgentenen daarvan voor de kampvuurplaats een windscherm maken. SDC10105web

Lees meer

Achter de hoogste zitrij is met behulp van palen met daartussen gevlochten wilgentenen een mooi windscherm gemaakt.

SDC10114web

Rinus en Maurice waren er de hele dag bij en zij hebben samen met de 8 personen van NL Doet een fraai resultaat behaald. Angelique en Andre zorgden ervoor dat de vrijwilligers gedurende dag voorzien werden van eten en drinken.

Namens de club bedankt voorzitter Hans allen die aan dit project hebben meegewerkt.

SDC10113web

We hebben nu toch een super kampvuur plaats

 

Hans

Carnavalsoptocht Ursem

We hebben DRIE prijzen behaald met deze wagen. 
De aanmoedigingsprijs, de 7e plaats (publieksprijs) en de 8e plaats (juryprijs) van de in totaal 12 wagens.

DSC_1689kl_web_b

Op zaterdag 13 februari reed in de carnavalsoptocht van Ursem ook een wagen van de scouting Don Bosco mee. De wagen was door de leiding, bestuursleden, ouders en de Rowans ontworpen, gemaakt en geschilderd. De wagen en tractor waren geleend van de familie Groot.

Lees meer

De bestuurder van de Fendt was natuurlijk Maurice.

DSC_1687kl_web_b

Het thema van de wagen was ontleend aan de viering van 100 jaar scouting in Nederland.

DSC_1690kl_web_b

Daarnaast werd met de  mooie slagzin "oude club zoekt jonge leiding"  de werving van nieuwe leiding voor onder andere de gidsen en esta's onder de aandacht gebracht.

SDC10080_web_b SDC10081_web_bSDC10078_web_b