Get Adobe Flash player

Agenda

June 2024
S M T W T F S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Viering 40 jarig Jubileum!!!


jan 2016

werk in uitvoering migratie joomla 2.5 to 3.4
Webmaster

trackable "Hoogvlieger"

Op dit moment (2 september 2015 ) is de travelbug aangekomen in 

Australie (Perth)
De travelbug heeft tot nu toe 28461.9 km afgelegd in 115 stops. De reis begon in Ursem op 21 september 2010. Zie hieronder op Google maps of ga naar de beschrijving van de waypoints  Hoogvlieger heeft de volgende landen al bezocht:


Hoogvlieger TB

 • Nederland
 • Portugal
 • Polen
 • Hongarije 
 • Zwitserland
 • Zweden
 • Tsjechië
 • Hongkong
 • Duitsland
 • Belgie
 • Oostenrijk
 • Australie

 1980 Herfstkamp  Bussum, 20-24 oktober 

Herfstkamp 1980    

1980 herfstkamp genummerd

0 Nico Mulder (fotograaf)

1 Martin Beemsterboer

2 Jeroen Schuijlenburg

3 Gertjan de Jong

4 Remco Meintjes

5 Sjaak van Diepen

6 Nico Groot

7 Keesjan van Baar

8 Patrick v/d Lee

9 Theo Dol

10 Marien de Graaf

11 John Timmer

12 Robbert Dol

13 Eduard Lemmers

Helikoptervlucht 14 augustus 1982 

1982Helikoptervlucht Ursem

1982Helikoptervlucht Ursem genummerd

1  Gerrit Fortuyn

2  Cas Beek

3  Willem Schuijlenburg

4  Nico Mulder

5  Jaap van Baar

6  Cees Kleiman

7  Nico Groot

8  Gertjan de Jong

9  Keesjan van Baar

10 Sjaak van Diepen

11 Jeroen Schuijlenburg

12 Gert Hoogendoorn

13 Martin Beemsterboer

14 Marien de Graaf

15 Arno Spaansen

16 JanWillem Porringa

17 Ido van Doornum

18 Michel Witte

19 Eduard Lemmers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luchtscouts kamp Hilversum (1991)

 

 

1991 Luchtscouts Kamp Hilversum

 Lucht rowans kamp Baarn 2015

 

2015 Lucht Rowans Kamp Baarn

 

Scouts 2015 

scouts 2015 1

 

       40 jaar Willem Versteegh Eskader 

 

40 jaar geleden op 5 februari 1975 is Nico Mulder begonnen met het Willem Versteegh Eskader en op 5 februari 2015 bestond het al weer 40 jaar, de tijd vliegt.

 

Het is begonnen op de 1e verdieping aan ‘t Rietje 11, via de garage en de oude brandweergarage aan de Drechterlandsedijk naar het Scoutinggebouw aan de Zuidgouw.

 

De oud-leiding is op 5 februari 2015 al bij elkaar geweest om dit samen met de huidige leiding en leden te vieren met een speciale opkomst.

 

Het is de bedoeling om op zaterdag 3 oktober 2015 er een gezellige middag (15:00 tot 18:00 uur) van te maken (receptie/reünie/borrelmiddag) voor oudleiding en -leden, bekende en natuurlijk de huidige- en toekomstge leden van het Willem Versteegh Eskader te Ursem.

Afgelopen 40 jaar hebben ongeveer 170 leden de 17 leiding (m/v) de scoutinggroep gepasseerd, dus we verwachten een grote opkomst.

 

De huidige groep bestaat uit 20 man Luchtscouts en -Rowans in de leeftijd van 10-18jr, samen met een 5-tallig leidingteam.

 

Heb je belangstelling voor scouting en luchtvaart dan ben je zaterdagmiddag ook van harte welkom, we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden.

 

Dus hou de zaterdagmiddag 3 oktober van 15:00 tot 18:00 uur vrij om langs te komen bij het Scoutinggebouw aan de Zuidgouw 18A te Ursem.

 

Blijf op de hoogte met:

Website: www.scoutingdonbosco-ursem.nl

Facebook: Willem Versteegh Eskader Ursem

eskader logo

  

 

 

 

 

Luchtscouts Kamp Austerlitz 5 mei 2005

 

2005 kamp austerlitz

 

2005 kamp austerlitz namen

 

1 Thijs Conijn             12 Ferry Konijn

2 Ester van Velzen      13 Wilco Steur

3 Bauke Conijn           14 Rianne Conijn

4 Niels Commandeur   15 Patrick Vendel

5 Roy Huisman           16 Rodney Molijn

6 Ymke Koopman        17 Sjors Dudink

7 Ruby Schilder           18 Rogier Meester

8 Jim Luitjes                19 Sam van der Lee

9 Yoni Mosch                20 Erwin Nijnatten

10 Dennis de Lange      21 Jeroen Schuijlenburg

11 Bob Buscher                    (in de helikopter)

 

 

Op de komende reünie van het Willem Versteegh Eskader
kunnen alle ervaringen en foto’s weer bekeken en gedeeld worden.

De reünie is op zaterdagmiddag 3 oktober van 15:00 tot 18:00
bij het Scoutinggebouw aan de Zuidgouw 18A te Ursem.

 

 

 

In 2005 zijn de Luchtscouts en -rowans van het Willem Versteegh Eskader uit Ursem met  hemelvaart van 4 t/m 8 mei op kamp geweest naar het Scoutingterrein PBC Austerlitz.

Na de eerste dag met de kamp opbouw, tent opzetten en een keuken pionieren, zijn we op 5 mei naar Doorn gehiked (gelopen) om daar te gaan vliegen met de Hughes 300C Helikopter (bouwjaar 1973)  met de registratie PH-OKE, dit is een 3 persoons helikopter waarbij de piloot links en de 2 passagiers daar gezellig rechts tegenaan zitten.

Aangezien we met totaal 21 man/vrouw waren heeft de piloot heel wat vluchten over de omgeving met ons kunnen maken.

Nu kan ik helaas vertellen dat op 13 maart 2014 deze helikopter PH-OKE op het vliegveld Hilversum tijdens de start neergestort en daarbij onherstelbaar beschadigd is (de 3 inzittende hebben het gelukkig overleefd).

 

Op de bijgevoegde (spectaculaire) foto staat de gehele groep van 21 scouts, rowans en leiding, de 21ste (leiding) zit nog in de helikopter.

Het verdere programma bestond uit een bezoek aan het Militair Luchtvaart Museum te Zeist. Dit museum is tegenwoordig op een nieuwe locatie opgebouwd en uitgebreid onder de naam Nationaal Militair Museum op de oude vliegbasis Soesterberg.

Verder bestond het hemelvaartkamp uit levend cluedo, veel kampvuur en op de laatste dag lekker zwemmen in Driebergen zodat iedereen weer een beetje schoon thuis kwam.

Het was een zeer geslaagd kamp.

Op de komende reünie van het Willem Versteegh Eskader kunnen alle ervaringen en foto’s weer bekeken en gedeeld worden.

De reünie is op zaterdagmiddag 3 oktober van 15:00 tot 18:00 bij het Scoutinggebouw aan de Zuidgouw 18A te Ursem.

 

Blijf op de hoogte met:

Website: www.scoutingdonbosco-ursem.nl

Vr gr

Jeroen Schuijlenburg, Oud-leiding

contentmap_module
made with love from Joomla.it - No Festival

 

snlogoScouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1300 Scoutinggroepen. Wereldwijd telt Scouting 32 miljoen leden en bestaat al 100 jaar. Prinses Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's.

Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

 

Lees meer

Wat doe je bij Scouting

Scouting is een open vereniging waar voor iedereen plaats is, ongeacht leeftijd, godsdienstige overtuiging, etnische achtergrond of handicap, Scouting is voor iedereen. Bij Scouting is er van alles te doen en jaarlijks organiseert Scouting talloze activiteiten en evenementen.

Scouting biedt haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Scoutingleden leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, organiseren, creatief te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

 

Sterke punten Scouting

 • Scouting is een vereniging met een missie
 • Scouting biedt jeugd plezier, uitdaging en structuur
 • Scouting maakt jongeren maatschappelijk actief
 • Scouting leert kinderen wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent
 • Scouting werkt preventief

Scouting is een vereniging met een missie

Kinderen en jongeren vinden bij Scouting activiteiten die veel plezier, uitdaging en samenwerking genereren. Elke week zijn ze bezig met creatieve thema’s, aangepast aan de leeftijdsgroep. Spelen is nodig voor een gezonde ontwikkeling. Wij geven kinderen de ruimte om fysiek te bewegen, sociaal te experimenteren en zich te ontwikkelen. Ruimte om te ontdekken en te leren.


Scouting biedt jeugd plezier, uitdaging en structuur

Kinderen beleven activiteiten die bol staan van plezier, uitdaging en samenwerking. Vaak adviseren leerkrachten, school- of huisartsen voor kinderen Scoutingactiviteiten. Plezier gaat heel goed samen met structuur en respect. Scouting onderhoudt contacten met RIAGG’s en SPD’s om kinderen met specifieke problemen goed te begeleiden. Scouting fungeert ook als praktijkleerorganisatie voor ROC-opleidingen zoals sociaal pedagogisch werk en sociaal cultureel werk .

 

Scouting maakt jongeren maatschappelijk actief

Het merendeel vrijwilligers is jonger dan 25 jaar. Bij Scouting leren ze op een natuurlijke manier verantwoordelijkheid dragen. Ze initiëren eigen programma’s, organiseren grote evenementen, bewaken hiervoor budgetten, leren samenwerken waardoor ze ook hun eigen kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Zo blijkt uit onderzoek dat veel scouts ook later actief maatschappelijk betrokken blijven.


Scouting leert kinderen wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent

Kinderen krijgen bij Scouting ruimte om zich sociaal te ontwikkelen, om fysiek te bewegen waardoor ze zich lekker in hun vel voelen. Je vindt bij ons diverse culturen en verschillende religies, en kinderen die soms wat meer aanpassingsproblemen hebben dan andere kinderen. Een doorsnee van de samenleving eigenlijk. Door samen te spelen, leren kinderen respect voor elkaar te hebben. De Scoutingleiding speelt hierbij een belangrijke rol, uitgaand van ‘toenemende zelfstandigheid van de kinderen bij een afnemende begeleiding’.

 

Scouting werkt preventief

Scouting biedt kinderen en jongeren structuur, betrokken leiders waarmee ze zich kunnen identificeren en de mogelijkheid veel energie kwijt te kunnen raken. Bij Scouting krijgen ze nog de kans en de ruimte om lekker wild te doen. We noemen het ook wel ‘georganiseerd kattenkwaad’. Ze worden uitgedaagd maar krijgen ook essentiële waarden mee. Daarbij leren ze wat respect voor elkaar is. Deze aanpak spreekt kinderen en jongeren aan.

 

======================================================

 

Een Welp, Scout, Gids, Rowan en Stam zijn, is hartstikke leuk en leerzaam… 

vooral bij de Scouting Don Bosco Groep / Willem Versteegh eskader in Ursem!!

Als scoutinglid leer je spelenderwijs veel technieken te beheersen en samen te werken met anderen. Je leert nieuwe vrienden en vriendinnen kennen waarmee je leuke en spannende opkomsten en weekenden tegemoet gaat. Weekenden die niet snel vergeten zullen worden.

2007 is een jubileumjaar voor de grootste jeugdvereniging ter wereld. 
Scouting (wereldwijd) bestaat 100 jaar.

Lees meer

Tijdens het schrijven van het boek 'Scouting for boys' (Verkennen voor jongens) in 1907 neemt Sir Robert Baden-Powell de proef op de som en houdt met 21 jongens een kamp op Brownsea Island aan de Engelse Zuidkust, dit is het begin van Scouting.

Scouting in Nederland begon in 1910. In dat jaar werden de eerste Verkenners-troepen gevormd in een paar steden. In 1915 werden De Nederlandse Padvinders opgericht en in 1938 richtte de Rooms-katholieken hun eigen organisatie op, de Katholieke Verkenners.

In 1973 zijn diverse organisaties gefuseerd tot de huidige organisatie genaamd Scouting Nederland.

Eens in de vier jaar vindt er een internationale ontmoeting plaats, de World Jamboree. De eerste jamboree werd in het jaar 1920 in Richmond (UK) gehouden.
In 2010 was de nationale jamboree in Nederland de JUBJAM100
In 2011 was de worldjamboree in Zweden Worldscoutjamboree
In 2015 is de Worldjamboree in Japan

 

Helikoptervlucht 14 augustus 1982 

1982Helikoptervlucht Ursem

1982Helikoptervlucht Ursem genummerd

1  Gerrit Fortuyn

2  Cas Beek

3  Willem Schuijlenburg

4  Nico Mulder

5  Jaap van Baar

6  Cees Kleiman

7  Nico Groot

8  Gertjan de Jong

9  Keesjan van Baar

10 Sjaak van Diepen

11 Jeroen Schuijlenburg

12 Gert Hoogendoorn

13 Martin Beemsterboer

14 Marien de Graaf

15 Arno Spaansen

16 JanWillem Porringa

17 Ido van Doornum

18 Michel Witte

19 Eduard Lemmers

Translate

Who's Online

We hebben 32 gasten en geen leden online